لیست اختراعات پونه مجتهدي
تغذيه ي نامتوازن مردم چه به صورت پرخوري در كشورهاي توسعه يافته و چه به صورت كم خوري در كشورهاي محروم، شيوع انواع بيماري هاي قلبي- عروقي ، چاقي، ديابت و فشار خون بالا را به همراه داشته است. بنابراين، امروزه نه فقط تأمين مواد مغذي و نيازهاي پروتئيني، ويتاميني، كالريك و مواد معدني اهميت دارد، بلكه جنبه هاي دارويي (پيشگيري كننده ودرماني) مواد غذايي نيز مورد توجه است مرتضويان و سهراب وندي (1385). مي توان انواعي از نوشيدني بر پايه آب گوجه فرنگي را با سديم ارائه كرد كه علاوه بر سلامت بخشي ميوه ها و سبزيجات نگراني ناشي از مصرف نمك اضافه را برطرف كند نوشيدني بر پايه گوجه فرنگي مانند آب گوجه فرنگي با آب سبزيجات نقش مهمي در جلوگيري از بيماريها ايفا مي كند. همچنين نوشيدني هاي جديد بر پايه ي گوجه فرنگي مي تواند تهيه شود و به عنوان يك حامل براي دريافت گياهان شيميايي ديگر يا عوامل آنها (نظير سويا) بكار رود (2004) .Hadley et al " مزه دليلي اوليه ي جلوگيري از مصرف منظم محصولات سويا در رژيم روزانه است. شير سويا و ساير نوشيدني هاي سويا اغلب خصوصيات مانند طعم لوبيايي و احساس دهاني گچي دارند. بنابر ايب تغيير فرمولاسيون كه خصوصيات بافت و احساس كلي نوشيدني سويا را تغيير دهد، براي افزايش مصرف آن ضروري است (2004) Anonymous. تركيب شير سويا با =7 pH با آب ميوه هاي اسيدي منجر به دناتوره شدن پروتئين سويا مي شود. جهت تثبيت پروتئين سويا در نوشيدني آب ميوه اي مي توان از امولسي فاير استفاده كرد.
تغذيهي نامتوازن مردم چه به صورت پرخوري در كشورهاي توسعه يافته و چه به صورت كم خوري در كشورهاي محروم، شيوع انواع بيماري هاي قلبي- عروقي، چاقي، ديابت و فشار خون بالا را به همراه داشته است. بنابراين، امروزه نه فقط تأمين مواد مغذي و نيازهاي پروتئيني، ويتاميني، كالريك و مواد معدني اهميت دارد، بلكه جنبههاي دارويي (پيشگيري كننده و درماني) مواد غذايي نيز مورد توجه است مرتضويان و سهراب وندي(1385). ميتوان سسي بر پايه پنير را با سديم كم ارائه كرد كه علاوه بر سلامت بخشي پنير، نگراني ناشي از مصرف نمك اضافه را برطرف كند. همچنين با كاهش روغن و عدم استفاده از تخم مرغ، از عوارض ناشي از مصرف زياد آن ها جلوگيري كرد. با اين وجود جهت جايگزيني خواص كاربردي روغن كه باعث حالت نرمي، رواني، خامه اي و احساس دهاني خوشايند و پايداري محصول مي شود از صمغ استفاده گرديد و جهت پاره اي از ويژگيهاي ذكر شده به همراه خاصيت امولسيفايري تخم مرغ از كنستانتره پروتئين شير، پنير و نشاسته اصلاح شده استفاده شد.
موارد یافت شده: 2